петък, 3 март 2023 г.

Портрет на дъщерята на Пикасо бе продаден на търг за над 21 милиона щатски долара

  

Портрет на дъщерята на Пабло Пикасо - Мая, рисуван от художника през 1938 г., бе продаден на търг за над 18 милиона британски лири (21,6 милиона щатски долара), съобщи Пи ей мидиа/ДПА, цитирана от БТА.

Творбата бе една от пет картини, продадени за повече от 15 милиона британски лири на аукциона на "Сотбис" в Лондон.

Картината "Момиче на лодка, Мая" е "весел" портрет на дъщерята на испанския художник Мая Видмайер-Пикасо от 1938 г., когато тя е едва на две години и половина.

Изпълнена с ярки цветове и енергия, творбата е създадена скоро, след като Пикасо привършва работата си по монументалната "Герника" и пресъздава щастието, което Мая внася в живота му в годините на предизвикателства.

Портретът излезе на пазара за пръв път от 1999 г., когато бе продаден за 3,7 милиона британски лири като част от колекцията на Джани Версаче от 25 произведения на Пикасо.

Първоначалната оценка на портрета за търга в сряда бе 12 милиона британски лири.

Другите произведения, продадени за над 15 милиона британски лири, бяха творби на Герхард Рихтер, Лусиан Фройд, Едвард Мунк и Василий Кандински.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата