петък, 17 март 2023 г.

Иде истинска пролет: след студеното време ни очаква трайно затопляне и до над 20 градуса

 Иде истинска пролет: след студеното време ни очаква трайно затопляне до над 20 градуса  

Мартенското променливо време е обичайно, но след снеговалежите по високите полета, от утре започва постепенно, но по-трайно затопляне.

Днес до края на деня облачността ще остава по-често значителна, но в следобедните часове и привечер, отначало над източните райони, ще се разкъсва и намалява.

В Източна България все още ще духа до умерен вятър от север-североизток.

След обяд температурите в страната ще бъдат от около 7 до 12 градуса, в София до около 5-6.

През тази нощ облачността ще се разкъсва и намалява до незначителна на много места. Повече облаци ще се задържат в някои райони на Дунавската равнина. Ще духа слаб вятър от североизток. Минималните температури утре сутрин ще са от около минус 3 до плюс 4 градуса.

През деня облачността ще бъде незначителна, повече - в западната част на Дунавската равнина. Ще духа до умерен вятър от изток и североизток. Дневните температури ще бъдат от 8 до 13 градуса.

В неделя облачността над Източна България ще бъде значителна и там на места ще превали дъжд. Температурите ще са от около минус 3 по високите котловини на запад до 4-6 градуса в източните райони. През деня на запад ще бъде слънчево с висока облачност. На изток все още ще духа слаб северен вятър. Температурите в страната ще са от 10 до 16 градуса.

В понеделник температурите ще са от нула до 5 градуса сутринта и от 15 до 20 градуса след обяд. Ще бъде слънчево, след обяд с висока и средна облачност над западните райони. Ще духа слаб западен вятър, а по морето - бриз от изток. Там ще остане и по-хладно заради все още студената морска вода.

През повечето дни на следващата седмица температурите в страната ще са по-високи от обичайните за март, особено тези през деня. 

Във вторник облачността ще бъде по-често значителна и на места ще превали дъжд, но ще бъде топло, с дневни температури в повечето места около и над 15 градуса.

В средата на седмицата ще се затопли още. Облачността ще бъде променлива, валежи не са напълно изключени на отделни места, но като цяло са по-малко вероятни. Дневните стойности ще са около, а на места в низините и над 20-22 градуса.

Ще се повишат и минималните температури, които ще бъдат от около 5 до 10-12 градуса.

Повече конкретни подробности очаквайте в прогнозите ни в следващите дни.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата