Испански съд осъди мъж да плати на бившата си съпруга 200 000 евро за 25 години неплатена домакинска работа, съобщи Euronews.

Двойката имала две дъщери и в съдебното решение се казва, че съпругата посвещавала почти цялото си време на грижите за семейството и домакинската работа.

В брака е съществувал режим на имуществена подялба, според който всичко, което всеки от съпрузите е спечелил, е принадлежало само на него.

В резултат на това съпругата, без да има достъп до придобитото през годините на съвместен живот, не е получила нищо при развода.

Осъзнавайки положението си, 48-годишната Ивана Мора се обърнала към адвокат. Заедно те изчислили, че за 25 години брак Ивана би получила 204 624 евро при минимална работна заплата. Това е и сумата, която съдът в Малага осъжда мъжа да плати на бившата си съпруга.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo