събота, 18 март 2023 г.

Задържани са 12 души при спецакция във Варна, иззето е голямо количество дрога

  

При спецоперация, проведена вчера, в момент на сделка, са задържани четирима души с 934 грама метаамфетамини, съобщи днес директорът на полицията във Варна старши комисар Атанас Михов. Той уточни, че са претърсени 6 адреса, единият от които в София, както и три автомобила. 

При обиските са открити кокаин, хероин, амфетамин, метаамфетамин, марихуана, електронни везни, както и сумата от 600 лева. Общото количество на намерената дрога е килограм и 120 грама.

Задържани са общо 12 души, на възраст между 15 и 62 години, допълни Михов. По думите му част от арестуваните са криминално проявени. На един от претърсените адреси полицаите са намерили списък с имена, ЕГН и адреси. Михов каза още, че групата е наблюдавана около 2 месеца и за разбиването й са използвани всички предвидени в закона методи.

Прокурор Радослав Лазаров допълни, че тази сутрин пред съдия са разпитани двама изключително важни свидетели.

Към наказателна отговорност за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици са привлечени петима от задържаните, двама от които непълнолетни, предадени на инспектори от Детска педагогическа стая. Един от тях е неосъждан и е под парична гаранция, допълни Лазаров. 

По думите му другите двама са осъждани, като единият, който според прокуратурата е ръководил групата, е действал при условията на опасен рецидив. Прокурор Лазаров уточни, че двамата са задържани за срок до 72 часа и в понеделник ще бъдат внесени искания за задържането им под стража.

За намерения списък с имена и ЕГН, той посочи, че най-вероятно материалите ще бъдат изпратени до компетентната Районна прокуратура, за да бъде направена проверка за евентуално купуване на гласове.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 Адвокатски услуги за италиански пенсионери в България и български пенсионери в Италия! / Servizi legali per pensionati italiani in Bulgaria e pensionati bulgari in Italia!

 ------------------------------------------------

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата