вторник, 28 февруари 2023 г.

Съдът в Охрид отложи делото срещу единия обвиняем за побоя над Пендиков

  

Основният съд в Охрид отложи делото срещу Илия Спасески - единият от участниците в побоя срещу секретаря на сдружението "Цар Борис Трети" в Охрид Християн Пендиков, предаде БТА.

Защитата на 24-годишния Спасески поиска делото да бъде отложено с твърдението, че не разполага с всички събрани доказателства, от които зависи изграждането на защитата. 

Част от свидетелите не присъстваха в залата. По-рано охридската прокуратура поиска от българските власти адреса, на който Християн Пендиков пребивава в момента, за да го разпита като свидетел. В отговор на въпрос на съдия Боян Мартиноски адвокатът на Пендиков - Стефан Камишевски, отговори, че на този етап не може да предостави адреса му, както и че той все още се лекува и не е ясно кога ще бъде в състояние да присъства на делото.

Спасески е обвинен в нанасяне на тежка телесна повреда от омраза поради национална и етническа принадлежност и беше арестуван няколко дни след нападението срещу Пендиков на 19 януари, но на 22 февруари беше освободен от ареста. 

Същия ден беше арестуван и вторият нападател на Пендиков - Борче Ангелов от Битоля. Охридската прокуратура поиска от съда паспортът му да бъде временно отнет, за да не може да напуска страната. 

Нападението над 21-годишния Християн Пендиков стана на 19 януари в родния му град Охрид. Младият мъж беше с тежки наранявания по главата, гърдите и вратните прешлени. След 17 дни лечение във ВМА, където бе докаран с правителствения самолет "Фалкон", Пендиков се възстановява успешно.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата