четвъртък, 23 февруари 2023 г.

Фалстарт на делото за двойното убийство в Бургас

  

                                 Снимка: BulFoto

Бургаският окръжен съд отложи разпоредителното заседание по делото за убийството на бургаската брокерка Теодора Бахлова и строителния работник Юмер, след като адвокатите на обвиняемия бизнесмен Станимир Рагаевски Ваня Радиева и Живко Нейчев не се явиха в съдебната зала.

По информация на бургаските медии Нейчев е заявил, че няма пълномощно по съдебното производство, а е бил упълномощен от Рагевски само по досъдебното производство. Радиева пък обяснила, че тя и детето ѝ са болни с температура, заради което няма да е на работа до края на седмицата. Адвокатката не се считала за редовно призована. Съдът обаче ще ѝ наложи санкция за неявяването.

Делото е насрочено за 27 март от 14 часа.

Малко по-рано защитникът на роднините на жертвите - адвокат Димитър Вълчев, обяви пред NOVA, че ще се борят за доживотен затвор без право на замяна на Станимир Рагевски.

"Няма как болката да бъде заличена. Това е травма, която не знам дали може да бъде преработена във времето", мотивира искането си за най-тежка присъда юристът.

На Рагевски му е направена съдебно-психиатрична експертиза и няма притеснения, че той може да пледира отклонения, обясни адвокат Вълчев.

По думите на защитника е събран огромен обем доказателства, които са достатъчни и за осъдителна присъда. "Предстои изясняването на много обстоятелства", допълни той.

Според юриста брокерката Теодора Бахлова е убита заради личен мотив с неуредени финансови отношения. Преди нея е убит и строителния работник Юмер Мехмед, за когото също се предполага, че мотивът е финансов.

"Нещо изключително шокиращо, което се установи в досъдебното производство, е че в деня, в който Станимир Рагевски умишлено е планирал и убил Юмер Мехмед, е бил рожденият ден на майка му, след което той е отишъл и е празнувал с близките си", посочи още адвокат Димитър Велчев.

Единият от защитниците на обвиняемия бизнесмен е отказал призовка, защото е бил упълномощен само за досъдебното производство.

47-годишната жена бе в неизвестност от 29 октомври миналата година, когато излязла от дома си на улица "Оборище" 38 в Бургас. На 25 август тази година останки от тялото й бяха намерени заровени в Парцел 12 в бургаските гробища. Според разследващите престъплението вероятно е извършено в деня на изчезването ѝ.

Тялото на Бахлова е престояло повече от три месеца в бидон със силна киселина в частно жилище, после бидонът е бил преместен в търговски обект. След това задържаният за убийството ѝ местен бизнесмен Станимир Рагевски предприел действия да прикрие престъплението си.

Рагевски е обвинен и в друго убийство - на 28-годишния строителен работник Юмер Мехмед. Младият мъж е бил застрелян в апартамент, а след това тялото му разчленено. Части от тялото му бяха открити на 11 август в тресавище близо до езерото "Вая" в Бургас.

Останките от разчленените тела на брокерката и младия строител бяха открити по свидетелски показания на Диян Дичев, приятел на Рагевски. Той е обвинен в укривателство.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата