петък, 3 февруари 2023 г.

Борисов: Няма да се коалираме с БСП

  

"Ние няма да се коалираме с БСП", заяви на брифинг пред журналисти в Петрич лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"ГЕРБ има много ясна политика. Ние досега сме били в коалиция два пъти - с "Демократична България" и с "Патриотичния фронт", защото с такива партии имаме сечение. Партията не реагира добре дори да се разговаря с БСП", коментира Борисов.

По думите му партията му няма да реагира добре да се водят преговори за коалиционно управление с БСП и ДПС, допълва БТА.

Борисов добави, че след предсрочните парламентарни избори "Продължаваме Промяната" и "Демократична България" ще останат в изолация.

Според лидера на ГЕРБ до разпускането на 48-ото Народно събрание се е стигнало, тъй като партиите са абдикирали от управлението. Борисов подчерта, че всички партии вече говорят за местните избори. Какъв сигнал е това към обществото - че ще се похарчат още 100 млн. лева за същото, коментира той.

Рискът държавата да потъне в тотална криза след местните избори е огромен, ако не ни дойде на всички акълът в главата, каза още Бойко Борисов. Аз съм категорично ясен - това е много лош сигнал, който всички дават като политици, прехвърляйки всичко за местните избори. Какво ще стане на местните избори? Същото, добави той.

Борисов предложи партиите да подготвят предизборно споразумение по важните за държавата теми, за да няма значение после при кого ще отиде мандатът.

Той допълни, че ГЕРБ стои категорично зад реформата в съдебната власт в частта, касаеща контрола над главния прокурор, но заяви, че няма да подкрепи реформа, при която Иван Гешев се заменя с Бойко Рашков.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ/ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата