понеделник, 13 февруари 2023 г.

Българин се оказа законен собственик на откраднат автомобил в Италия

 

Мъж от София се оказа законен собственик на автомобил, внесен от Италия, закупен от автокъща у нас, регистриран в КАТ и накрая отнет, заради кражба, регистрирана в базата данни на Интерпол.

Столичанинът карал колата си 9 години, ежегодно минавал технически преглед, излизал дори и в чужбина. Преди три месеца, при рутинна проверка, колата "светнала" в системата на КАТ, че се издирва в Италия за кражба и била отнета.

"Колата е купена 2014 г., от къща у нас, уж е минала всички проверки. КАТ казаха, че колата е чиста тогава", разказа потърпевшия българин Емил Желязков пред NOVA.

Полицията започнала кореспонденция с италианската, а мъжът имал надежда, че италианският застраховател няма да прояви претенции, а собственикът - да няма интерес към колата и да му я "подари".

След три месеца италианският застраховател и италианският собственик на автомобила се отказали от претенциите.

"Италианският собственик казал, че няма да го ползва повече и колата ми бе върната", заяви Емил Желязков.

По думите му обаче той в момента няма официален документ, който да удостоверява, че този автомобил вече не е краден. "Имам само заповед за връщане", подчерта мъжът.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата