вторник, 21 февруари 2023 г.

Светът в очакване на ключовата реч на Путин пред руските депутати

  

Президентът на Русия Владимир Путин ще отправи днес по обед традиционното си годишно послание към двете камари на парламента - Държавната дума и Съвета на федерацията.

Очакванията са руският държавен глава да отдели особено внимание на  незаконната окупация, така наречената от руснаците "специална военна операция" в Украйна, като даде хоризонт на действията при боевете в Украйна и оценка на международната ситуация.

Годишното послание към Федералното събрание е конституционно задължение на президента, което Владимир Путин не изпълни миналата година. За последно той се обърна към двете камари на парламента през април 2021 г. 

"Всички очакват посланието с надеждата да чуят оценката на ставащото, на специалната военна операция, на международната ситуация и виждането на президента как се справяме с това и как ще се развиваме по-нататък", обясни говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

В изложбения комплекс "Гостиный двор" в центъра на Москва ще присъстват участници в бойните действия в Украйна, както и ръководителите на така наречените нови територии или частично анексираните Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област.

 Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата