понеделник, 27 февруари 2023 г.

Открит е трети бус край Перник, шофьорът и мигрантите избягали

  

                            Снимка: БТА

Трети бус с мигранти на автомагистрала "Тракия" е задържала полицията в неделя. В него са пътували 45 нелегални мигранти, като по случая са задържани и разпитани двама души, съобщи NOVA

Превозното средство е установено минути преди да бъдат задържани другите два буса, превозвали мигранти, единият от които катастрофира след полицейско преследване. Един човек загина, а шофьорът на катастрофиралия бус избяга. 

Полицията е открила трети празен бус край Перник, съобщи БНТ. Той също е превозвал нелегални мигранти, но, както те, така и шофьорът им са избягали. Смята се, че е тръгнал заедно с другите два, като са били предвождани от пилотна кола. Шофьорът ѝ беше задържан вчера край Велинград. Мъжът отрича да има общо със случая. Предстои да бъде установено каква е връзката между трите случая. 

От първоначално приетите за лечение в старозагорската болница 31 мигранти, тази сутрин в лечебното заведение остават за лечение само 9, съобщиха оттам на брифинг пред медиите.

По думите на директора на Старозагорската университетска болница проф. Йовчо Йовчев дете на 12 години остава за лечение в реанимацията, но изследванията са показали подобрение на излива в белите дробове. То е имало слаби болки, но вече няма температура. 

Друг от хоспитализираните е в гръдна хирургия, има и един в реанимацията, но всички мигранти, настанени в болницата, са в стабилно състояние, без опасност за живота. Първоначално в лечебното заведение бяха приети за прегледи 31 от чужденците, които казват, че са афганистанци.

Очаква се по-късно днес от Окръжната прокуратура в Стара Загора да дадат повече информация за разследването на инцидента.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата