сряда, 15 февруари 2023 г.

Нов случай на полицай, заплашил съседите си с пистолет

  

За нов случай на полицай, заплашил съседите си с пистолет, съобщи bTV. До ескалацията на напрежението се стига след години на живот в страх. След последния сблъсък, служителят на реда е отстранен.

Ситуацията се разиграва преди 3 дни, когато заради забележка служителят на реда вади пистолет, насочва го към свой съсед и го заплашва с убийство. За случая е подаден сигнал на телефон 112.

За всичко това разказаха хора в квартала, като повечето от тях не пожелаха да застанат пред телевизионната камера от страх. "Все пак това е човек с оръжие. Ние не знаем дали е прегледан психически, дали като ги приемат на работа - имат някаква база за избор на тези хора", казва пред медията мъж от квартала. От години той живее в близост до улица "Монтевидео" в София.

Един от съседите му е мъж на име Венцислав Мазнев. Той не е особено контактен, казват живеещите в района. През последните месеци са го виждали предимно на улицата с униформа и резачка в ръка.

На 12 февруари около 10:30 ч. мъж, който живее в района, прави забележка на Венцислав за отрязано дърво. Тогава той вади пистолет, зарежда го и го насочва към съседа си. "И му казва, че ще го гръмне и го пита какво прави там", казват комшии.

От МВР потвърдиха, че в случая е замесен техен служител, който работи в столичното 6-то районно управление. И допълниха, че веднага е отстранен от длъжност, започната е дисциплинарна проверка и му е отнето служебното оръжие.

По думите на живеещите в района униформеният Венцислав Мазнев не за първи път проявява агресия. Преди няколко месеца заплашил 19-годишно момче.

"Той е опасен, може да ви застреля. Той си е полицай, ама от ония полицаи. Вадил е оръжие на други хора и е стрелял. На много хора", обясниха съседи.

По информация на bTV Мазнев е служител на охранителна полиция.

Материалите по случая вече са докладвани и на следовател, и в прокуратурата.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата