сряда, 1 февруари 2023 г.

Един от авторите на речите на Путин: Военният преврат в Русия става все по-вероятен

  

Военен преврат в Русия става все по-възможен, тъй като войната в Украйна продължава. Това заяви в интервю за Си Ен Ен политическият анализатор и автор на речите на руския президент Владимир Путин от 2008 до 2010 година - Абас Галямов. 

Според него, докато загубите на Русия в Украйна се увеличават и страната изпитва трудности, причинени от западните санкции, руснаците ще търсят някого, когото да обвинят.

"Руската икономика се влошава. Войната е загубена. Все повече трупове биват връщани в Русия, а руснаците ще се изправят пред все повече трудности. Така че те ще се опитат да намерят обяснение защо това се случва. И докато търсят отговора, те ще се вгледат в политическите процеси и сами ще си отговорят: Защото страната е управлявана от един стар тиран, от един стар диктатор", коментира Галямов, който до 2010 година пише речите на Путин, в качеството си на служител на Отдела за публични речи на Кремъл.

Според политолога военен преврат в Русия е възможно да се случи през следващите 12 месеца.

"След една година, когато политическата ситуация се промени, а начело на страната е един наистина мразен и непопулярен президент, когато самата война стана непопулярна, а хората трябва да проливат кръвта си за това, то да - военен преврат е възможен", добави Абас Галямов. 

По думите му, Владимир Путин може да отмени и президентските избори, планирани за март 2024 г.

"Съдейки по действията му, когато той ескалира нещо без необходимост, той наистина може да отмени изборите. Без победа над Украйна, Путин ще се сблъска с трудности с руснаците. Те нямат нужда от него, ако не е силен. Може наистина обяви военно положение и да касира изборите", коментира Галямов.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ/ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

“Sportello del Consumatore” di Roma

 

Новините от днес и със задна дата