вторник, 21 февруари 2023 г.

Откраднаха плочка със стихове на Христо Фотев, вградена в центъра на Бургас

 

Плочка със стихове на Христо Фотев, вградена в центъра на Бургас, е била открадната в събота, става ясно от публикация на кмета на морския град Димитър Николов във Facebook.

"Като кмет съм видял какво ли не, но последният случай успя да ме изненада! Мъж буквално си открадна поезия от центъра на Бургас. Знаете, че стихове на бургаски поети, изписани върху метални плочи, са вградени в тротоарите в центъра. Една от тях- на пресечката на улиците "Кирил и Методий" и "Алеко Константинов", в събота около 6 сутринта е открадната", написа Николов в социалната мрежа.

По думите му извършителят е мъж на средна възраст и е заснет от камерите за видеонаблюдение.

"Откраднатата плочка е от месинг, а върху нея са изписани стиховете на Христо Фотев: "Не е измислица морето и щастието съществува!" До празното място, където доскоро се е намирала плочата, има други две. Върху едната от тях е изписан стихът на Петя Дубарова - "...и всяка от звездите е зеница в морето скрила своя отпечатък. Върху другата е стихът на Недялко Йорданов - "Момчето, което говори с морето на някакъв странен език...", добавя още бургаският градоначалник.

Според него извършителят не е от Бургас, а дали е откраднал плочката от любов към поезията, "можем само да гадаем".

 Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата