Софийската районна прокуратура започна проверка след подаден сигнал за невярна информация, използвана за реклама на хранителна добавка в интернет. От държавното обвинение съобщиха, че сигналът е подаден от началника на Клиниката по очни болести в Александровска болница проф. Александър Оскар.

В сигнала си той посочва, че името и снимката му са използвани без негово знание за реклама на хранителна добавка за очно здраве, която се продава в онлайн магазин в интернет. На страницата на магазина е публикувано и интервю, за което в сигнала си до прокуратурата казва, че никога не е давал.

По сигнала е образувана преписка, а проверката е възложена на отдела "Киберпрестъпност" в ГДБОП.

Подобен случай имаше с главния държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев, пуломолога д-р Александър Симидчиев, кардиолога проф. Иво Петров, анестезиолога и бивш здравен министър д-р Мирослав Ненков.

  Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

 “Sportello del Consumatore” di Roma