петък, 24 февруари 2023 г.

Пиян нападна медицинска сестра и санитарка, опитали да му помогнат

  

Полицията задържа перничанин, нападнал медици, докато се опитвали да му помогнат. 

Инцидентът е станал вчера около 8,30 часа в Спешно приемно отделение при болница "Рахила Ангелова" в Перник.

Мъжът, видимо употребил алкохол, бил докаран с линейка в спешното отделение по сигнал на граждани, които го забелязали в безпомощно състояние на улица в областния град.

При опит да му бъдат извършени манипулации, ударил в главата и дясното рамо санитарка и наранил лявата скула на медицинска сестра.

След подаден сигнал на телефон 112 органите на реда реагирали незабавно и на място задържали 58-годишен перничанин. Мъжът отказал кръвна проба за изследване концентрацията на алкохол в кръвта му. 

Наложена му е полицейска мярка за срок до 24 ч. Уведомена е Районната прокуратура в Перник и е започнато бързо производство по чл. 131, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата