понеделник, 27 февруари 2023 г.

Бури и градушки удариха няколко области в страната

  

Бури и градушки удариха части от България в понеделник следобед. Ледени късове са паднали в Бургаско, Сливенско и Смолянско, съобщават от Meteo Balkans на официалната си страница във Facebook.

В село Брястовец ледени късове с големина на грахови зърна са паднали малко след 15 часа днес. Явлението е нетипично за това време от годината. Градушката е продължила няколко минути, след което е преминала в проливен дъжд.

Жител на селото публикува и видео, като в коментарите посочва, че няма сериозни щети, защото градушката е била ситна.

За паднали градушки сигнализират още от Слънчев бряг и Сливен. 

Последните два дни на февруари ще са преобладаващо облачни с валежи от дъжд. В следващите дни ще посрещнем метеорологичната пролет. Времето ще е с често променлив характер, но без продължителни застудявания.

Според анализите на синоптиците на Meteo Balkans валежите ще обхванат и Северна България и на много места там ще прегърми.

До края на деня над западните райони очакваме и преминаването на атмосферно смущение. Облачността ще се задържи значителна и на много места ще превали дъжд.

Отново се повишава вероятността от гръмотевици над отделни райони от Западна България, но тяхната интензивност ще е значително по-малка.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата