сряда, 15 февруари 2023 г.

Четирима души загинаха при верижна катастрофа

 ЛИНЕЙКА, ПОЛИЦИЯ И ПОЖАРНА ПРИСТИГНАХА ПРЕД БЛОК В КВАРТАЛ "ДРУЖБА" В  СЛИВЕН | Sliveninfo

Четирима души са загинали при верижна катастрофа край Варна, съобщиха от Областната дирекция на полицията в морския град.

Сигналът за инцидента е подаден в 7.45 часа тази сутрин. Верижният сблъсък е станал между два леки и един товарен автомобил на стария път от Варна към Девня, на около 300 метра преди разклона за Повеляново.

На място са изпратени екипи на полицията, пожарната и Спешна помощ. Още двама души са тежко пострадали и са транспортирани в лечебни заведения.

Пътят е затворен за движение. Извършва се оглед и се установяват причините за катастрофата. Трафикът се осъществява по обходен маршрут: магистрала "Хемус" - пътен възел Девня - пътен възел Слънчево.

От началото на годината 50 души са загинали при катастрофи, а ранените са 813. Регистрираните пътнотранспортни произшествия са 637, съобщават от МВР.

Пътните настилки в страната тази сутрин са предимно сухи, обработени са и са проходими при зимни условия. Намалена е видимостта до 150 м поради мъгла в област Враца.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата