вторник, 7 февруари 2023 г.

Вадят живи и мъртви деца изпод развалините в Турция и Сирия, жена роди бебето си под развалините

  

         Снимка: Скрийншот/You Tube

Продължават спасителните операции в разрушените от вчерашното силно земетресение райони на Турция и Сирия (броят на жертвите продължава да расте - вече са над 4780 в двете страни). В социалните мрежи и в местните медии се появиха кадри, показващи как изпод срутените сгради спасители вадят живи и мъртви деца.

Жена е родила бебе под развалините в Алепо след земетресението в Сирия, момченцето е спасено, майка му обаче не е оцеляла, загинало е и цялото семейство, съобщават местните медии, цитирани от РИА Новости.

В друго видео се вижда как спасителите вадят мъртво дете от руините на къща в сирийския град Идлиб. Малкото момче все още носи лигавника си на врата. Изглежда, че просто спи, но никога повече няма да отвори очи, пише немският в. "Билд".

Спасителите току-що са извадили мъртвото дете (което е било само на няколко месеца), а след това внимателно го дават в ръцете на разстроения баща. Той го хваща, притиска го към себе си и го целува с любов по челото и отчаяно вика: "Ти си моята душа. Сърцето ми кърви, любов моя. Боже мой, моля те, помогни ми. Иска ми се да бях умрял на твое място".

Подобни кадри се виждат и в медиите в Турция - спасители вадят деца изпод развалините и те в много от случаите са останали сираци - родителите им са загинали.

 Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ

Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата