петък, 10 февруари 2023 г.

Руска ракетна атака по Украйна посреща Зеленски при завръщането му

  

Поредна вълна от ракетни удари заля голяма част от Украйна днес на фона на това, че украинският президент Володимир Зеленски се завръща в родината си. На цялата територия на страната бе обявена въздушна тревога. Това се случва след като украинският държавен глава посети Великобритания (срещна се с премиера Сунак и крал Чарлз Трети), Париж (вечеря с президента на Франция Макрон и канцлера на Германия Шолц), Брюксел (говори пред ЕП) и Жешов (срещна се с полския президент Дуда).

Взривове отекнаха в Кривой Рог (родният град на Зеленски), като след първите такива бе съобщено, че към града летят още поне седем ракети.

За експлозии и изключване на електроснабдяването съобщиха и от Одеска, Кировоградска, Запорожка, Николаевска, Лвовски и Хмелницка област.

Под ракетен обстрел се оказаха Одеса, Киев, Харков, Запорожие, Виница, Ивано-Франковск. От там съобщиха за многобройни експлозии и удари по критичната инфраструктура.

По време на поредната ракетна атака Главното управление на украинското министерство на отбраната за пореден път заявиха, че Русия свършва високоточните ракети.

Представителят на главното разузнавателно управление (ГУР) Андрей Юсов заяви в телевизионния маратон по украинската телевизия, че опитът на Русия за "ракетен блицкриг" е претърпял пълен провал.

"Ракетният блицкриг вече загуби смисъла си, защото украинската енергийна система оцеля въпреки огромните загуби, а високоточните ракети в страната на терористите бързо свършват и няма как да бъдат доставени в необходимите количества, така че броят, интензивността и интервалите между стрелбите се промениха", каза Юсов.

Подобни коментари се появяват при всяка подобна ракетна атака, която според някои изчисления струва на Москва между 700 и 900 млн. долара в зависимост от това какви ракети се използват и колко на брой са те.

Очаквайте подробности!

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата