петък, 24 февруари 2023 г.

ГЕРБ настоява за премахването на Паметника на съветската армия / видео

 СЕГА | Борисов: България трябва да помага на Украйна срещу диктатора Путин

ГЕРБ настоява за премахването на Паметника на съветската армия. Решение на партията обяви лидерът ѝ Бойко Борисов на брифинг в централата. 

Той заяви, че демонтажът трябва да се случи "в два такта" - първо да се демонтира незабавно счупената преди ден плоча с надпис за признателния български народ, а след това да се премахне и целият монумент. 

Борисов нареди на общинските съветници от ГЕРБ веднага да внесат такова предложение или да го обединят с поисканото по-рано от общинарите на "Демократична България" в София.

Борисов уточни, че за съдбата на паметника трябва да се произнесат областният управител и министърът на културата, въпреки че монументът е на територията на Столична община.

"Незабавно тази плоча да бъде премахната, тъй като е на територията на град София, защото иначе самата дума "вандалски акт" за нещо толкова правилно... И в случая е трябвало да бъде свършено още преди една година, докато нямаше война, светът беше колеблив. Сега е тотално всичко различно, стотици хиляди са загинали, разрушени са градовете, това е варварска война, не освободителна, както твърди Путин", коментира Борисов.

"Внесете общинските съветници на ГЕРБ същото предложение за премахването на паметника. Не може в тази агресия ние да вземаме подобна позиция. Сега трябва да сме категорично ясни", поръча на съпартийците си в СОС лидерът на ГЕРБ.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

 

Новините от днес и със задна дата