петък, 24 февруари 2023 г.

Борисов: България няма друг избор освен да застане от правилната страна на историята

  

България няма друг избор освен да застане от правилната страна на историята, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод първата година от началото на войната в Украйна.

"Днес се навършва една година от началото на абсолютното безумие в най-новата история на Европа - нападението на Русия над Украйна", написа в профила си във Фейсбук Борисов.

Според него допреди 12 месеца западният свят не е вярвал, че е възможна война на територията на Стария континент.

"Днес не можем да повярваме докъде е способен да стигне един диктатор като Путин в стремежа си към разруха", допълва Борисов.

"Още в началото на руската агресия, ние от ГЕРБ бяхме първите, които поискахме предоставяне на 100% всеобхватна помощ за Украйна, включително и военна. Въпреки активната съпротива на тогавашното боязливо и нерешително редовно правителство на Кирил Петков, нашата парламентарна група успя да изработи и приеме законопроект, с който да задължи Министерския съвет да предостави военна и военно-техническа помощ на Украйна, която вече е факт", пише още Бойко Борисов.

"Събитията, които се случват на едва 400 км от границите ни са добър повод да се замислим какво представляват категории като сигурност и стабилност, които в дни на просперитет приемаме за даденост, но една бърза "промяна" е в състояние да разруши за дни. България трябва да продължи да помага на приятелска Украйна. Българите трябва да помогнем на България", призовава лидерът на ГЕРБ.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата