събота, 25 февруари 2023 г.

Ново силно земетресение в Централна Турция

  

Ново земетресение с магнитуд 5,3 е станало днес в окръг Нигде, Централна Турция, показва справка на сайта на сеизмологичната обсерватория Кандилли в Истанбул, цитирана от БТА.

По данни на обсерваторията трусът е станал е 13:27 ч. (12:27 ч. българско време) в район между градовете Обрук и Бор, а дълбочината на огнището е била на пет километра под земната повърхност.

Трусът е регистриран и от правителствената Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД), която е отчела същия магнитуд. По данни на сайта на АФАД за последните земетресения се посочва, че епицентърът е бил в околията на Бор на дълбочина 7 км.

Южна Турция регистрира засилена сеизмична активност след двата труса с магнитуд 7,7 и 7,6 по Рихтер и епицентър в окръг Кахраманмараш на 6 февруари. Над 50 хиляди са жертвите на тези земетресения в Турция и съседна Сирия. По последни данни в Турция земетресението е отнело живота на 44 218 души.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата