четвъртък, 23 февруари 2023 г.

Министерският съвет даде "зелена светлина" за детска болница в Бургас

 

Министерският съвет даде "зелена светлина" за създаването на Многопрофилна болница за активно лечение на детски болести "Св. Анастасия" ЕООД в Бургас, а по обявената в края на януари обществена поръчка за проектиране и строителство ѝ вече има три оферти.  

Здравното заведение се създава с Решение на Министерския съвет в съответствие с промените в Закона за лечебните заведения, уточняват от пресслужбата на МС. Разкриването ѝ ще бъде в унисон с анализите и препоръките, включени в Националната здравна карта на дългосрочните нужди от здравни услуги, приета в края на миналата година. 

В рамките на процедурата по Закона за лечебните заведения е получено и становище от Здравната каса (НЗОК), според което новите дейности "ще бъдат предвидени във финансовите планове на касата за периода от 2027 година", добавят от правителствения пресцентър.

С разкриването на болницата трябва да се осигури специализирано и комплексно лечение на пациентите не само в област Бургас, но и в целия Югоизточен район.

Три са получените оферти по обявената в края на януари обществена поръчка за проектиране и строителство на Многопрофилната болница за активно лечение на детски болести в Бургас, пък съобщиха за БТА от пресцентъра на местната администрация. Предстои в тримесечен срок Комисията по закона за обществени поръчки да оповести и ценовите оферти. Според консултантите по проекта болницата ще струва около 70 млн. лева.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата