петък, 10 февруари 2023 г.

Вашингтон нарече фалшива новината за намеса във взрива на Северен поток

  

Белият дом нарече "абсолютно фалшива и пълна фикция" твърдението на американския публицист Сиймур Хърш, че САЩ са участвали във взривяването на Северен поток, заяви на брифинг говорителят Нед Прайс.

Хърш публикува разследването си в блога си, а след това разказа: "Звъняха ми вече някои сенатори и аз им казах, че това е техен проблем, а не мой".

Хърш обяви, че не е изключено да посети Москва и руската Дума в близко време по повод публикации, че ще бъде поканен да държи реч пред депутатите, което дава повод за интерпретацията, че никога не е късно да станеш за срам.

"Москва през юни по-добре, отколкото през февруари", каза той пред кореспондент на агенцията.

Хърш, който и друг е посещавал Русия, подчерта, че на този етап заради отношенията между двете държави е "малко деликатен момент" за предприемане на посещения от този род.

Публицистът, който е носител на "Пулицър" коментира, че по повод негови статии неведнъж са го канили да говори пред Конгреса в САЩ, но той е отказвал, защото предпочита да остане извън политиката, а на полето на журналистиката.

Хърш е бивш репортер от в. "Ню Йорк таймс" и сп. "Ню Йоркър", носител на множество награди за разследваща журналистика, включително във връзка с войната във Виетнам и скандала около затвора "Абу Гариб" от 2004 г. след американската инвазия в Ирак предишната година, отбелязва Ройтерс.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

“Sportello del Consumatore” di Roma 

Новините от днес и със задна дата