събота, 25 февруари 2023 г.

Таксиметров шофьор загина при тежка катастрофа край Поморие, шестима пострадаха при друга до Кюстендил

  

Тежка катастрофа на пътя Бургас-Слънчев бряг. И друга на пътя Кюстендил - София.

Първата е станал около 13:30 ч. на четирилентовия път до кръговото за Каменар, община Поморие. По първоначална информация товарен автомобил с газови бутилки е блъснал таксиметров автомобил.

От удара леката кола е изхвърчала в канавката. Шофьорът е загинал на място. Водачът на камиона не е пострадал сериозно, съобщи БНТ.

След катастрофата десетки газови бутилки са се разпилели по платното за движение. Половината от тях са били пълни, но няма опасност да се взривят, обясниха от пожарната.

Движението по отсечката не е затворено, но трафикът е пренасочен само в едната лента. Очаква се пожарникари да срежат таксиметровия автомобил, за да изкарат тялото на загиналия шофьор.

При другата катастрофа - на пътя Кюстендил - София, са пострадали щестима души, съобщи БТА, като се позова на  полицията в Кюстендил. Всички са без опасност за живота, каза говорителят на областната дирекция Катя Табачка.

Инцидентът е станал при при челен сблъсък на два автомобила край отбивката за село Коняво, след 14:30 часа. Пътят не е затворен, а движението се регулира от "Пътна полиция".

В единия от автомобилите, където е пътувало семейство, е имало и дете на девет години, казаха работещи по случая. В по-тежко състояние е жена, на 23 години, която е с черепно-мозъчна травма. Всички пострадали са настанени в болницата в Кюстендил.

Работата по случая продължава, казаха от полицията в Кюстендил.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата