сряда, 22 февруари 2023 г.

Семейството на Брус Уилис му помага да живее възможно най-пълноценен живот

  

Близките на Брус Уилис застават обединени зад актьора в битката с болестта му - фронтотемпорална деменция, пише "People".

Жените в живота на звездата от "Умирай трудно" - съпругата Ема Хеминг Уилис, техните деца Мейбъл, на 10 години и Евелин, на 8, бившата му съпруга Деми Мур и децата им Румър Уилис, на 34, Скаут Уилис, на 31 и Талула Уилис, на 29, са фокусирани върху това да му помогнат да "живее възможно най-пълноценен живот", гласи изявление на семейството.

"Роднините на Брус се стараят да му помагат да бъде активен. Той има натоварен график с дейности всеки ден. Тези занимания се грижат както тялото, така и мозъкът му да се упражняват", казват хора от обкръжението на актьора. 

"Семейството е по-близко и сплотено от всякога", казва източникът, добавяйки, че 44-годишната Ема се опитва да запази колкото се може повече положителни спомени за Мейбъл и Евелин. "Тя иска те да запомнят Брус като невероятен, забавен баща. Тя иска да запечатат красиви моменти с него."

Близките дадоха актуална информация за здравословното състояние на 67-годишния актьор в изявление в четвъртък, 11 месеца след като разкриха, че е диагностициран с афазия, езиково разстройство, което засяга когнитивните му способности.

Снимка: Инстаграм

"Откакто обявихме диагнозата афазия на Брус през пролетта на 2022 г., състоянието на Брус прогресира и сега имаме по-специфична диагноза: фронтотемпорална деменция (известна като FTD)."

"За съжаление, предизвикателствата с комуникацията са само един от симптомите на болестта, пред която е изправен Брус. Въпреки че това е болезнено, е и облекчение най-накрая да има ясна диагноза",се каза още в съобщението. 

"Брус винаги е вярвал в използването на гласа си, за да помага на другите за важни проблеми както публично, така и публично. Ние знаем в сърцата си, че ако можеше днес, той би искал да отговори за тази болест заради другите, страдащи от нея и как тя засяга толкова много хора и техните семейства", смятат още близките му. 

Фронтотемпоралната деменция е термин за група мозъчни заболявания, които застрашават фронталните и темпоралните дялове на мозъка. Това означава, че части от тези лобове атрофират и свиването на тези области може да причини проблеми с речта, емоционални проблеми.

Други симптоми са загуба на двигателни умения - проблеми при ходене, преглъщане или мускулни спазми.

Симптомите са склонни да се влошават с времето. Пациентите обикновено започват да забелязват симптоми на възраст между 40 и 65 години, но може да засегне и по-млади хора. Това е най-често срещаната форма на деменция при хора под 60 години./life.dir.bg

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата