петък, 24 февруари 2023 г.

Тома Биков: Ако ГЕРБ спечели изборите, ще има редовно правителство

  

"Ако ГЕРБ спечели изборите, ще има редовно правителство и работещ парламент" - това обяви в студиото на БНТ Тома Биков от ГЕРБ-СДС. Според него целта на коалицията "Продължаваме Промяната - Демократична България" е да "добутат до местните избори през есента".

"Не виждам особени желания и от нас, и от коалицията ПП-ДБ да се работи заедно. Бих подходил по-праграмитчно, защото да обявяваш, че никога няма да работиш с някого, е малко инфантилно", отговори Биков на въпроса дали е възможно ГЕРБ-СДС да работи с коалицията между "Продължаваме промяната" и "Демократична България".

"Когато твърдим, че сме една демократична система, една от особеностите на този тип система е, че партиите, независимо дали са опоненти, или са най-големите опоненти, би трябвало да си говорят помежду си и да имат някакво взаимодействие по определени теми", коментира Биков.

По отношение на начина на отчитане на гласовете, той каза, че "целта на ЦИК, не на нашите представители, а на това мнозинство, което прие тези правила, беше да се опрости протоколът, който се попълва в изборния ден".

"Защото един от проблемите на изборите, преди да бъде въведено машинното гласуване беше, че се разнасяха едни протоколи - поправяни, преправяни няколко пъти и беше очевидно, че протоколът трябва да бъде опростен, за да може да се допускат по-малко такива грешки", припомни Биков.

"Ние изразихме своята позиция, че нямаме никакъв проблем да бъде сложена още една графа, в която да се попълват резултатите от машинното и от хартиеното гласуване. За нас е далеч по-важно от тези технически трудности да имаме някаква база на консенсус по отношение на това, че изборите са проведени по един честен начин, в който има доверие", отбеляза още Тома Биков.

"Свикнали сме да се явяваме на избори по правила, които са писани и от друг", добави той. И даде пример, че на последните избори изцяло с машинно гласуване ПП загубиха 1/3 от гласовете.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата