понеделник, 20 февруари 2023 г.

Окончателно: Събарят незаконна сграда на Румен Гайтански-Вълка край яз. „Искър“

 Окончателно: Сараят на Румен Гайтански до яз. "Искър" е незаконен

Фирмата "Био майнинг" АД на Румен Гайтански-Вълка трябва да събори незаконната постройка до яз. "Искър", реши окончателното решение Върховният административен съд, съобщиха от институцията. 

До решението се стигна, след като фирмата обжалва заповедта на главния архитект на София пред Административния съд, който реши същото. Така бе отхвърлена жалбата на "Био Майнинг" срещу заповедта на главния архитект на Столична община за събаряне на строежа.

С нея арх. Здравко Здравков нарежда на "Био Майнинг" АД и на Териториално поделение Държавно ловно стопанство "Искър" да премахнат строежа. Върховните магистрати приемат, че със заповедта законосъобразно е наредено на "Био Майнинг" АД да премахне незаконния строеж, тъй като същата фирма е извършител на строежа.

Касационната инстанция изцяло споделя мотивите на първата инстанция относно незаконосъобразността и нетърпимостта на строежа.

До съдебната сага се стигна, след като стана ясно, че фирмата на Гайтански е започнала мащабен строеж на яз. "Искър". Прокуратурата разпореди проверка по случая на ДНСК и общината, които пък установиха куп нарушения, като липса на разрешение за строеж, инвестиционен проект, както и строителен надзор.

Решението на ВАС е окончателно и не подлежи на обжалване.

 Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата