събота, 4 февруари 2023 г.

Бойко Борисов: Кметът на Пловдив да подаде оставка

  

                           Снимка: БТА

Кметът на Пловдив Здравко Димитров трябва да си подаде моментално оставката. Това мнение изрази лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с актива на партията в града, предаде БТА. Той коментира протестите от последните дни на феновете на два от пловдивските футболни отбори - "Локомотив" и "Ботев", свързани с недостатъчно финансиране на новите стадиони на клубовете.

Борисов смята, че заради тези скандали ГЕРБ търпи негативи, а Здравко Димитров си е взел отпуска. За тези стадиони съм идвал няколко пъти в Пловдив, срещал съм се с феновете и на "Локо", и на "Пловдив", каза лидерът на ГЕРБ.

Единственото, което съм го казвал от първия ден е, че това го правим за феновете, да има стадиони, за да се играят финали, каза Борисов.

Във връзка с евентуално сближаване с БСП Борисов изтъкна, че реакцията на партията за такава възможност е изключително остра. Те са наши идеологически противници, заяви лидерът на ГЕРБ.

На среща с членове и симпатизанти в Петрич, вчера Борисов обяви, че партията му няма да влиза в коалиция с БСП.

Бойко Борисов настоя от "Демократична България" също да кажат "така декларативно", че няма да се коалират с БСП. Много е интересно да ги чуя, след като са били в коалиция вече, допълни лидерът на ГЕРБ. По думите му в момента БСП "са много по-системна партия от "Продължаваме Промяната", които са ляво-либерали".

Борисов каза още, че въпреки различията между отделните партии в 48-ото Народно събрание, ГЕРБ били най-диалогични и гласували всички решения, свързани с фискалната стабилност и геополитическата ориентация на страната.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ/ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата