Ученик от Етрополе е с два счупени пръста на ръката, заради това че е хвърлил снежна топка по автомобил. Момчето е било нападнато и бито от двама братя, които са били с колата, ударена от снежната топка, съобщиха БНТ и Нова телевизия.

Директорката на СОУ "Христо Ясенов" Мила Манчева е подала сигнала за побоя, станал в понеделник вечерта.

"Пострадалото момче е разказало пред педагогическия съветник в училището, че връщайки се с приятел от хранителен магазин са се замеряли със снежни топки. Една от тях е ударила колата. Младежът споделил, че има силна болка в лявата ръка. Свързах се с болницата и с МВР, за да може да бъде направен преглед и да се установи какво се е случило. Ръката на момчето е гипсирана - двата пръста - четвърти и пети са с по една счупена фаланга", обясни Манчева.

По думите й пострадалият осмокласник първоначално не е искал да сподели какво се е случило. Тя подчерта, че ученикът ѝ е казал, че не е провокирал с нищо агресията.

"Неговият точен разказ беше "Ритаха ме с ботуши. Бяха с анорак с качулки. Не можах да видя кои са. Не видях и колата, защото се уплаших".

След подадения сигнал в полицията по случая е образувано досъдебно производство и се води разследване.

26-годишният Цветомир и 20-годишният му брат Пламен, които са заподозрени за побоя, обаче отричат. Те твърдят, че момчето е паднало, докато бяга, и затова е със счупени пръсти.

По думите му той спрял колата и видял как две момчета тичат в обратна посока. "Веднага обърнах колата и ги настигнах. Попитах ги какво се случва, а единият замахна все едно ще ме удря и каза, че се бил пошегувал".

Цветомир подчертава, че е ударил два шамара, но не е чупил пръсти на ученика.

"Това са пълни глупости. Нали има камери и се вижда всичко. Не носехме дори и шапки. Не се маскирам докато шофирам. Не съм тръгнал на война. не съм ритал никой. Единствено два шамара му ударих", посочи 26-годишният мъж.

Брат му Пламен също каза, че докато бягал, осмокласникът паднал. Той предположи, че именно тогава момчето е счупило пръстите на ръката си.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

“Sportello del Consumatore” di Roma