петък, 24 февруари 2023 г.

Чанта със злато за над 4 милиона евро извадиха от руините в Кахраманмараш (видео)

  

Чанта със 78 кг килограма златни накити на стойност 4,3 милиона евро беше открита при разчистването на отломките от земетресенията в окръг Кахраманмараш, Южна Турция, съобщиха турски медии.

Чантата, пълна с десетки златни колани, била открита от багерист и предадена на полицията. Стойността на накитите се изчислява на 86 милиона турски лири, което е около 4,3 милиона евро.  

Оказало се, че златото принадлежи на известен бижутер в района на Кахраманмараш. Засега обаче не е известно дали той и семейството му са оцелели след разрушителните трусове на 6 февруари. 

Златните колани се съхраняват от полицията в Кахраманмараш в очакване да бъдат предадени на собственика или наследниците му. Ако това не се случи в срок до 5 години, златото остава за държавата.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата