неделя, 26 февруари 2023 г.

3 деца са с наранявания при катастрофа в прохода Петрохан, арестуван е пиян и дрогиран шофьор

  

Три деца на 1, 11 и 15 години са били ранени при катастрофа на пътя София - Монтана в старопланинския проход Петрохан снощи, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Монтана.

Произшествието е станало около 18:00 часа, след като шофьор на "Фолксфаген пасат" на 43 година от село Бело поле в област Видин е изпуснал завой, навлязъл е в лентата за насрещно движение и се е блъснал челно в "Ауди", шофирано от 38-годишна жена от София. Пострадалите деца са пътували в колата на жената. Те са откарани в Центъра за спешна медицинска помощ в Берковица, където се установило, че имат леки наранявания и са освободени за домашно лечение.

Шофьорът на другата кола, който причинил сблъсъка, е откаран за оказване на помощ в болница в Монтана, след което е задържан в ареста на районното управление на МВР в Берковица. Пробата му за наркотици отчела употреба на амфетамини, а пробата на алкохол - 1,73 промила в кръвта при пределно допустима норма от 0,5 промила.

От ОДМВР в Монтана съобщиха за БТА, че подобно произшествие с пиян и дрогиран шофьор е второто в прохода Петрохан за последните два месеца. Подобен инцидент имаше с шофьор на ТИР, който беше тръгнал по шосето през планината в нарушение на забраната да преминават автомобили с тегло над 12 тона, след като е седнал зад волана след употреба на наркотици и алкохол.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата