сряда, 15 февруари 2023 г.

Роми от сливенското гето унищожиха 360 прасковени дръвчета в овощна градина

  

Задържани са трима мъже от град Сливен за повреждане и унищожаване на 360 овощни дръвчета праскови от градина в землището на квартал "Речица", съобщиха от пресцентъра на областната полиция.

Задържаните са жители на ромския квартал "Надежда", които през нощта са минали през градината и са чупили клони от дръвчетата, за да ги ползват за огрев, посочи за БТА говорителят на ОД на МВР Първолета Мандинска. Има унищожени, но повечето са само повредени.

Престъплението е разкрито по време на специализирана операция срещу наркоразпространението, незаконния дърводобив и продажбата на дървесина, изкупуването на черни и цветни метали, проверки на заложни къщи, незаконно производство, държане и разпространение на акцизни стоки без бандерол, контрол по Закона за движение по пътищата.

На 14 февруари екипи на ОДМВР-Сливен, Зонално жандармерийско управление-Бургас, ТД НАП-Бургас, РДГ-Сливен и ДГС в Твърдица и Котел са извършили множество проверки, в поделенията на ОДМВР-Сливен са задържани 15 души.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата