четвъртък, 9 февруари 2023 г.

Иван Владимиров, застрелян в лицето, в интервю преди 2 месеца: Не знам дали няма да съм следващият застрелян!

  

Обвиняемият за убийството на психолога Иван Владимиров-Нав бивш полицай е отказал да дава обяснения, съобщи БНТ. По-рано днес от прокуратурата съобщиха, че извършителят е задържан за 72 часа и обвинен в предумишлено убийство. От подробностите до момента е ясно, че Владимиров е убит с един изстрел в лицето от Румен Тончев.

Между двамата съседи е имало конфликтни взаимоотношения и спорове от битов характер. В процес на изясняване е точната причина, поради която е извършено престъплението, заяви говорителят на СГП Десислава Петрова.

Все още невярващи, съседите на Иван Владимиров минават през входа, в който е станало престъплението. Малко след като психологът влиза във входа снощи и тръгва по стълбите към апартамента си, 52-годишният полицай го застрелва. След това се опитва да скрие тялото в мазето.

Още в началото на миналия ноември Иван Владимиров разказа в ефира на bTV за този човек. "Той ми залива вратата с масло, хвърля ми яйца по прозореца, защото аз съм му шумял и съм му пречил да спи. Ходих в полицията и казват, че нищо не може да се направи, а това е бивш полицай и той сигурно има пистолет. Не знам дали няма да съм следващият застрелян, защото съм си преместил стола рязко. Той беше набил един възрастен човек на общо събрание и му казвам давай да го съдим и той вика "Не, той ще ме застреля". Хората живеят в страх", разказва в "Преди обед" през ноември.

"Цялата тази нагласа е свързан с един идеализъм, че светът е добър. В конкретната ситуация, отивайки за пореден път да разрешава с добро дребен конфликт, той си плати за това", заяви майкаатна Владимиров пред bTV.

Според съседите тормозът от страна на бившия полицай е бил системен. "Той още си има пистолет, бръмчи си с пистолета из целия квартал, не го интересува никой, идват полицаите, слага ключа и те стоят като наказани. Защо толкова години не му взеха тоя пистолет? Защо не му взеха това разрешително? Толкова жалби има. Защо?", разказа Димитър Цветков.

От МВР и прокуратурата обаче сигнали е имало, но от страна на обвинения.

"Има 12 подадени сигнала като основната част на тези сигнали са от извършителя по отношения на действия на майката на пострадалото лице, като сигналите не са за насилие, а са за такива съседски взаимоотношения шум, цапане там на общите части", каза главният секретар на МВР Петър Тодоров.

От МВР нямат информация защо до тях не са стигнали сигналите, за които Владимиров разказва приживе.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата