понеделник, 27 февруари 2023 г.

Борисов: 2 г. умните и красивите нямат План за възстановяване, това е най-лесната ми кампания / видео

  

"Две години - нито стотинка по европейските фондове - голям срам за България, умните и красивите нямат План за възстановяване и милите медии мълчат. Представяте ли си това да го беше направил Томислав Дончев - щеше да бъде изгонен от партията. Хаос, разруха, застой". Това заяви лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов от Враца, където беше на среща с кметовете в областта.

По думите му това за него ще бъде най-лесната предизборна кампания.

Какво става с инфлацията? Ние когато давахме 50 лв. на пенсионерите, инфлацията беше 1%. И те ги усещаха. Сега над 100% инфлация. Официално е 40%, на някои стои и над 100%. Защо търпяхте? Грабеха ви по 1 лв. на всеки литър нафта и бензин. Всеки лев от вашето джобче излизаше месеци наред", коментира Борисов и продължи:

"Е, хубаво ви ограбиха, над 5 млрд. отидоха към Русия. Братски пари. Мълчание, пълно мълчание. Какво става с миграцията? Какво става с нелегалната миграция, Шенген? Какъв Шенген - разградиха всичко. Оградата не е предпазно съоръжение, тя е просто да подпомага граничарите. Какво стана, нали щяха да дойдат пари от Европа".

Според Борисов страната ни има отлични гранични полицаи, но ни трябва "малко техника и малко помощ".

Две години стъргане, чегъртане, търкане и накрая обрулиха границата всеки ден. И чуждестранните медии гледат. Душат се по камионите, трепят се, всъщност само залавяме тези, които я спукат гума, я на бензиностанция ги хванат, вместо да изловят каналджиите", отбеляза лидерът на ГЕРБ.

По думите му президентът Румен Радев и финансовият министър Росица Велкова трябва да обяснят какво е състоянието на бюджета на страната в момента.

"И президентът Радев, и финансовият министър са длъжни преди изборите да извадят състоянието на бюджета. Според мен дефицитът вече е 7-8 %, потреблението се е сринало. Надявам се и ги умолявам - да излязат и да кажат какво е моментното състояние. Искам да видя има ли ги парите там - за пенсиите, за капиталовите ремонти, за капиталовите разходи, за инфраструктурните проекти. За да мога да кажа - поемайте ангажименти, посочи Бойко Борисов и добави, че кабинетът на Орешарски е оставил 800 млн. лв. дупка в бюджета.

"Сега дупката не се знае колко е. Няма я пицата в кутията", обясни Борисов за състоянието на бюджета.

По думите му ДБ затова "само затова говорят съдебна реформа, съдебна реформа".

"Сега те изпаднаха в изолация. И проблемът - искам да го знаете, а и да бъдем честни към хората - това, което тези причиниха на България, турчин, османлиец не го е причинявал", подчерта бившият премиер.

"Как ще излезем от тази дупка при този разделен мразещ се народ - с постове във Facebook, с мемета, с подигравки? Те не искат да има правителство. Те разбраха, че са загубили изборите и сега се събират накуп, на буца, за да могат да се доближат до ГЕРБ. Те в първия миг, ако се случи невъзможното и спечелят изборите, ще изпаднат в изолация", допълни Борисов.

По думите му няма шанс България да приеме еврото, ако не се излъчи правителство и ако не стане ясно колко точно е тежко финансовото състояние на държавата.

Относно акцията на Европейската прокуратура с ДАНС и ГДБОП бившият премиер Бойко Борисов заяви, че се надява да е успешна, но няма друга от официалната информация.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата