сряда, 8 февруари 2023 г.

Ахмед Доган обяви, че дарява 1 милион турски лири за пострадалите от земетресението

  

                                        Снимка: Bulphoto

Пресцентърът на ДПС публикува във вторник късно вечерта изявление от името на почетния си лидер Ахмед Доган, който обяви, че дарява един милион турски лири (или близо 100 000 лв. - бел. ред.) за пострадалите от земетресението в южната ни съседка.

Ето какво гласи изявлението на Доган, публикувано на турски и на български във фейсбук страницата на партийния пресцентър:

"Скъпи братя и сестри!

Трагедията, която ви сполетя е неописуема. Искам да изразя личната си съпричастност към вашите мъки и страдания.

Историята на Република Турция е трасирана от много проблеми и предизвикателства, но тя винаги е намирала изход в единството и заедността на нацията.

Самият факт, че за броени часове и дни Р Турция получи солидарността на голяма част от света говори изключително много за нейния авторитет в съвременния свят. За това признание всички вие имате място и роля. И ние, като представители на Турския свят се гордеем с това.

Позволявам си да направя дарение от 1 милион турски лири за пострадалите.

Приемете го като израз на съболезнование и споделяне на надеждата ви за оздравяване и сигурност на вашия живот.

Ахмед Доган".

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата