петък, 17 февруари 2023 г.

Камион с 18 мъртви мигранти е открит край софийско село

  

Нелегални мигранти са починали в камион в землището на софийското село Локорско, са съобщили за Dir.bg от Столичната дирекция на полицията.

Около 14.15 часа е подаден сигнал в МВР за изоставен товарен автомобил, а към мястото са изпратени множество екипи на МВР и Спешна помощ. По първоначална информация камионът е превозвал над 40 нелегални мигранти, които са били в специално изграден тайник под превозван дървен материал. 

Говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ в София Катя Сунгарска уточни, че на място са пристигнали пет линейки, като към момента броят на починалите бежанци е 18. 

"Шестима души са хоспитализирани в много тежко състояние в реанимацията на Военномедицинска академия, а двама са в токсикологията там. Други четирима са транспортирани в "Пирогов", от тях двама са в реанимация, а други двама са в токсикология. Още двама са превозени до Университетската болница "Света Анна". Тяхното състояние също е много тежко", допълни Сунгарска.

По първоначална информация не се касае за катастрофа. Най-вероятно мигрантите са се задушили.

На място е пристигнал и директорът на СДВР Калоян Милтенов. Очакват се и градският прокурор Илияна Кирилова, заместникът ѝ Иво Илиев и говорителят на СГП Христо Кръстев. Извършва се оглед.

Издирва се шофьорът на камиона, който е избягал. Предполага се, че мигрантите са превозвани от района на българо-турската граница към Драгоман, за да бъдат прекарани през българо-сръбската граница.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата