четвъртък, 12 януари 2023 г.

Загиналият парапланерист Тома е внук на Григор Стоичков

 

Младият парапланерист, който издъхна след трагичен инцидент на връх Мусала, Тома Стоичков е един от внуците на бившия вицепремиер и кандидат-член на Политбюро на ЦК на БКП Григор Стоичков, съобщи "24 часа"

На 8 януари 35-годишният Тома Стоичков е излетял с група парапланеристи от Маркуджик.

Около 13 ч. вчера се блъска в един от прозорците на метеорологичната станция на връх Мусала. В акцията по спасяването му се включиха спасители от ПСС- Боровец. Извикан бе и военният хеликоптер "Кугар", който успя да евакуира пострадалия мъж и да го транспортира в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив, но по пътя Стоичков е издъхнал от тежките травми.

Тома е син на бившия дипломат Венелин Стоичков - единия от двамата синове на Григор Стоичков. Младият мъж има сестра Велика, която съобщи в социалните мрежи, че опелото ще бъде на 13 януари в столичната църква "Свети Седмочисленици". 

Ика, както я наричат близките ѝ, също е запалена по спорта. Тя е сноубордистка. Преди 14 години успява да се спаси при изключително трудни метеорологични условия в Пирин, но приятелят ѝ Виктор загива, затрупан от три лавини на Бъндеришка поляна.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата