вторник, 31 януари 2023 г.

Хеликоптер на Гранична полиция и спасителите на Сашко се включиха в издирването на Емил

  

                             Снимка: БТА

Няма следа до момента от 25-годишния софиянец Емил Боев, изчезнал преди четири дни, а издирването му е дежавю за перничани и за кмета на Перник Станислав Владимиров, след завършилата благополучно операция по намирането на малкия Сашко.

Спасителите на детето от Клуба по парапланеризъм също се включиха в търсенето на изчезналия млад мъж от София.

Вертолет от специализирания отряд "Въздушно наблюдение" в МВР се присъедини към издирването сутринта във вторник, наред с използваните дронове и термокамери, но Боев не е забелязан, е съобщил за Dir.bg кметът на Перник. Градоначалникът отново е на терен и участва в търсенето заедно с полицаите, пожарникарите и доброволците. 

"Вече дойде и хеликоптер на Гранична полиция. Десетки доброволци, включително спасителите на Сашко и приятели на изчезналия младеж търсят, служители на ОД на МВР - цялата полиция е вдигната на крак в Перник, пожарникари, но за съжаление нищо", каза Владимиров.

"Много голям обсег се проверява в момента - местността над Войниковец, която е над крепостта в посока на квартал Бела вода, но няма резултат", разказа кметът.

По думите му за последно камерите са засекли 25-годишния мъж точно в този район. "Затова и в тази посока се търси", обясни Владимиров, който цяла сутрин е участвал в операцията.

Заедно с полицаите и доброволците в издирването участва и бащата на младежа, както и брат му Мартин Боев. Именно Мартин разказа, че по записа е станало ясно, че Емил Боев е тотално дезориентиран и е пийнал повече вечерта в петък преди изчезването, когато от фестивала "Сурва" е тръгнал към гората.

Проверява се и видеонаблюдението в областния град, а в акцията са мобилизирани и екипи на Пожарната.

В акцията участват планински спасители с кучета, представители от дирекция "Аварийна помощ и превенция" при Столична община, присъединиха се и служители на ОДМВР-Плевен с термокамера и дрон.

Според първоначалните данни Емил Боев е пристигнал в Перник в четвъртък заради кукерския фестивал. Висок е около 180 см, с кестенява коса, брада и мустаци. Облечен е с камуфлажно яке и тъмен панталон. Всички, които разполагат с информация за издирвания, могат да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.

От Община Перник информират, че всеки с желание да се включи в търсенето трябва да координира действията си с органите на МВР. За целта е необходимо обаждане на телефонен номер: +359898730314 за информация и допълнителни инструкции.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ/ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата