вторник, 31 януари 2023 г.

Разшириха "синята зона" в Бургас

  

Общинските съветници в Бургас разшириха обхвата на зоната за платено паркиране в ж.к. "Братя Миладинови", предаде БТА.

Новите паркоместа в обхвата на "синята зона" са почти 800. Те са разпределени в зоната от паркинга до бл. 71 между бул. "Стефан Стамболов" и бул. "Демокрация" в района на Гимназията по строителство и архитектура. Включва се и зоната, заключена в карето между бул. "Стефан Стамболов", улиците "Струга" и "Ванче Михайлов" и сградата на Националния осигурителен институт. Платена зона за паркиране става и карето, заключени между булевардите "Тодор Александров", "Уилям Гладстон" и "Сан Стефано".

"Разширението на синята зона не е устойчиво във времето. Трябва да помислим за по-устойчиви решения като допълнителни многоетажни паркинги", коментира по време на дебатите общинският съветник Иван Иванов.

Калояна Петкова допълни: "Имаше неодобрение на хората, които живеят до тези парцели за изграждане на такива паркинги. Подкрепям мнението ви, но за съжаление трябва да се съобразим с желанието на хората."

"Решаваме проблема с паркирането на парче и го местим от един район в друг. Като местим безредието, по някое време то може и да напусне границите на общината и в крайна сметка ще се отървем от този проблем", коментира Даниела Божинова.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ/ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата