понеделник, 23 януари 2023 г.

Мадона е обвинена в трафик и сексуална експлоатация на деца

 

Мадона е обвинена в трафик и сексуална експлоатация на малавийски деца от благотворителна организация, известна като Етиопската световна федерация, съобщава eviemagazine.com. 

Както е посочено на уебсайта на федерацията, EWF е "организация за граждански услуги, която прокарва политики и се застъпва за промяна на законите, които вредят на всички чернокожи хора".

Самата Мадона осинови четири деца от Малави, държава без излаз на море, разположена в Югоизточна Африка. През 2006 г. Мадона основава благотворителна организация, наречена "Raising Malawi", с нестопанска цел, която се стреми да подкрепя сираци и уязвими деца чрез здравни и образователни програми.

EWF иска от президента на Малави Лазарус Чаквара да разследва благотворителността на Мадона и да "ограничи достъпа на нея и нейните сътрудници до Африка и до африкански деца като предпазна мярка, докато не бъде извършено задълбочено разследване за трафик на деца, сексуална експлоатация, сексуално робство, принуда, заплаха, измама, като резултат от злоупотреба с власт".

Книгата на Мадона от 1992 г., озаглавена "Секс", беше цитирана в петицията, която включваща съдържание за възрастни, софткор порно и садомазохизъм. Порнографското съдържание и LGBTQ поведението са наказуеми от закона в държавата Малави. "Порнографските снимки с Мадона, такива, в които е извършват вулгарни сексуални актове със същия пол, са неща, които е трябвало да се вземат в предвид, когато е осиновявала деца през 2006 г. в Лилонгве, Малави", пише в петицията на EWF.

В петицията се твърди, че маниерът на Мадона да "пуска детска порнография, религиозни изображения, содомия, и вулгарна порнография я е подтикнала да отвори сиропиталище в Малави, наречено "Raising Malawi" през 2006 г., за да позволи извършване на експерименти върху уязвими африкански деца в Малави". 

От организацията предполагат, че певицата използва своя осиновен син от Малави Дейвид Банда "за сексуална експлоатация и социални експерименти". В петицията се цитират снимките на Дейвид, облечен в женски дрехи, грим и бижута. EWF също така твърди, че Мадона невярно е заявила, че бащата на Дейвид отсъства, когато е кандидатствала за осиновяването му.

Мадона осинови още деца от Малави след Дейвид - през 2009 г., след съдебна битка, певицата най-накрая получи одобрение да осинови Мърси Джеймс. Тя осинови и близначките Естере и Стела през 2017 г. В молбата се посочва още: "Ние твърдо вярваме, че Малави е ограбен от най-ценния си ресурс - децата си". 

През 2009 г. Мадона беше обвинена в трафик на деца, когато съдът в Малави отхвърли предложението ѝ да осинови второто дете - Мърси Джеймс. В решението си съдия Есими Чомбо предупреди хората да вярват на знаменитости, които искат да осиновят деца, заявявайки, че това може да доведе до трафик на хора. "Всеки може да дойде в Малави и бързо да уреди осиновяване, което може да има тежки последици за самите деца, които законът се стреми да защити", каза тогава тя. Съдът в крайна сметка се произнесе в полза на Мадона, след като тя подаде жалба през 2009 г.

Биологичният чичо на Мърси, Питър Банети, подписва документите за осиновяване, след като на него и баба ѝ Луси им е казано, че момиченцето ще се прибира редовно у дома да се видят. "Аз бях този, който подписа документите за осиновяване", каза Питър. "Мадона сама ми каза, че не иска Мърси да прекъсне връзките си с корените си и че ще я води редовно у дома".

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата