Без трансмазнини в храните, които търговците ни предлагат. За това настоява Световната здравна организация, информира NOVA.
Трансмазнините се използват при производството на пакетирани и бързи храни,
както и в много тестени изделия и сладкиши.
Макар и невидими за нас потребителите – трансмазнините се съдържат в
голяма част от храните, които всеки ден ни изкушават от рафтовете в
магазините. Има ги в чипсове, в бисквитите, в кроасани, във вафли, в торти, в бързите храни – като любимите бургери и пържени картофки, както и в голяма част от тестените изделия.
Производителите ги употребяват, тъй като имат по-дълъг срок на годност и са по-евтини от натуралните мазнини. Според данните на СЗО обаче: трансмазнините причиняват сърдечни заболявания, водещи до 500 хил. смъртни случая годишно.
Колко често потребителите у нас консумират трансмазнини и могат ли да бъдат забранени и в магазините у нас? Отговорът на този въпрос –гледайте във видеото.
Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ/
Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu