понеделник, 30 януари 2023 г.

Атака в брюкселското метро, мъж рани с нож трима на станцията до Еврокомисията (видео)

  

Нападение с нож беше извършено в брюкселското метро в понеделник вечерта на метростанция "Шуман", до сградата на Европейската комисия.

Трима души бяха ранени, от които един сериозно, по време на атаката, съобщи белгийската полиция, цитирана от Франс прес.

Благодарение на сътрудничеството на няколко полицейски служби е станало факт и бързото арестуване на нападателя, заяви кметът на града Филип Клоз.

Първоначално се съобщаваше само за един ранен.

Нападението е било извършено в 18 ч. по Гринуич. Заради него бе преустановен трафикът по част от двете линии на метрото, преминаващи под станция "Шуман". На място продължава работа полицията.

Засега мотивите на нападателя остават неизвестни. Федералната прокуратура не е била сезирана на този етап. Според запознат източник задържаният за атаката е бил известен на властите заради психиатрични проблеми.

Нападателят се е опитвал да се нахвърли безразборно, върху когото и да било, разказват очевидците. Съобщава се за паника, траяла кратко, и за бягащи към изходите на метрото пътници, информира БТА.

Според свидетели нападателят е мъж, който първо е ранил една жена, докато е излизала от метрото. След това той се е насочил към друга жена, която бутала детска количка.

Снимки и видеа от мястото на инцидента показват млад мъж да лежи на пода под дулата на пистолети на полицаите, след като е бил арестуван.

Спирка "Шуман" се намира в центъра на белгийската столица, точно пред сградите на Европейската комисия и на Съвета на ЕС и Европейския съвет.

През 2016 г. на съседната спирка "Малбек" бе извършен единият от двата атентата в белгийската столица.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ/ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата