понеделник, 23 януари 2023 г.

Некачествено свинско залива пазара у нас / видео

 istock

Некачествено свинско месо от Западна Европа залива пазара у нас. Това предупреждават български производители. Заради недостиг на българско свинско месо, почти всички колбаси по витрините са внос, а качеството на суровината било по-ниско от това на българското,  оказва проверка на "На твоя страна".

В същото време, цените на месните продукти на щанда тръгват нагоре.
 
Земеделската реколта - под въпрос заради меката и безснежна зима в Европа

Българското свинско достига за едва 30-40% от потреблението у нас, което се използва основно за прясна консумация. В преработката, при производството на колбаси, се влага предимно суровина от Испания, Франция, Дания, Германия и Белгия. 

Според свиневъди у нас обаче качеството на вносното месо е по-ниско. В същото време и свиневъди, и преработватели отчитат драстично по-високи разходи – както при производството на месо, така и при производството на колбаси.
 
Колко повече ще плащаме за мезета и пържоли и какво е качеството на месото - гледайте във видеото.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

“Sportello del Consumatore” di Roma

 

Новините от днес и със задна дата