събота, 14 януари 2023 г.

В ареста остава бившият служител на МВР, ритал и удрял украинка, с която съжителствал

  

Софийският районен съд наложи мярка за неотклонение "задържане под стража" и остави в ареста за постоянно 47-годишния мъж, привлечен като обвиняем за нанасяне на телесна повреда на жена при условията на домашно насилие.

Съдът прие тезата на Софийската района прокуратурата, че за мъжа, с инициали О.Р., е налице обосновано предположение за авторство на деянието, за което е привлечен като обвиняем.

По данни на държавното обвинение, изнесени в съдебната зала, обвиняемият е нанесъл множество удари с ръце и крака в областта на главата и тялото на пострадалата К.С., вследствие на което ѝ причинил лека телесна повреда, информира БТА.

Случката е от столичния квартал "Хаджи Димитър" и е регистрирана от органите на реда късно вечерта на 8 януари срещу 9 януари т.г. Според свидетелски показания, от апартамента на обвиняемия, където той живее под наем, са се чували крясъци и викове за помощ, заради които домоуправителят на блока е извикал полиция.

В рамките на заседанието стана известно, че обвиняемият е бивш служител от системата на МВР, както и че пострадалата е от Украйна и е с предоставен бежански статут.

Според информацията на прокуратурата през 2021 г. срещу обвиняемия е водено идентично производство.

Днешното съдебно заседание се проведе при открити врата, но с изричаното желание на обвиняемия да не бъде сниман от представители на медиите.

Защитата оспори искането на държавното обвинение, оспори данните двамата да са били във фактическо съжителство и поиска налагане на по-лека мярка.

Ако обвиняемият бъде признат от съда за виновен, за това обвинение се предвижда наказание "лишаване от свобода".

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата