събота, 28 януари 2023 г.

Разкриха подробности за убийството на издирваната варненка

  

                       Снимка: Bulphoto

Резултатите от аутопсията на 31-годишната жена Валентина от Варна, убита и заровена в изоставена септична яма в двора на 39-годишния ѝ приятел, показват, че тя пребита до смърт с тъп предмет.

По тялото има множество травми в областта на гръдния кош, причинили увреждане на белите дробове, съобщи на брифинг старши комисар Атанас Михов, директор на ОДП.

Приятелят ѝ отказва да даде показания. Той е арестуван и с повдигнато обвинение, предстои прокуратурата да внесе искане за постоянно задържане под стража. Има данни, че той е наркозависим, както и съмнения, че тя също е приемала упойващи вещества.

Още преди изчезването на младата жена, е имало сигнали за домашно насилие от страна на приятеля ѝ. Била е изготвена ограничителна заповед спрямо него, която самата жертва не е спазвала и се е прибирала при него, разкриха от полицията в града.

От полицията и прокуратурата отказаха подробности за мотивите на мъжа да убие приятелката си, както и как го е направил.

Утре предстои да бъде гледана мярката за неотклонение "задържане под стража" спрямо мъжа.

31-годишната Валентина бе издирвана от приятелките от 1 януари и намерена убита и заровена в септична яма в имота на приятеля ѝ на ул. 16-та в местността "Евксиноград". Валентина и приятелят ѝ Иво празнували Нова година заедно в къщата на баща му край Варна. 

След това тя изчезнала. Валентина има две кучета, които също липсват. Майката на младата жена я е обявила за издирване седмица след 1 януари, когато вече е била убита. Още в началото заподозрян за престъплението е бил приятелят ѝ. 

В петък криминалистите са разкопали двора на къщата в Евксиноград с лопати. Така попаднали на стара септична яма, в която намерили трупа на Валентина. Септичната яма е стара и не се е използвала от много години. 

След като заровил трупа на Валентина, мъжът старателно покрил дупката с трева. След това набучил и дръвчета, за да имитира насаждения. Иво живеел в едноетажната вила с баща си. Съседи разказаха пред "24 часа", че са виждали и други момичета да ходят на гости.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ/ 

Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата