петък, 27 януари 2023 г.

Филмът на Микеле Плачидо за гениалния Караваджо ще има премиера в Бургас

 Яркият филм на Микеле Плачидо за гениалния Караваджо ще има премиера в Бургас на 22 февруари

„Сянката на Караваджо“ с режисьор Микеле Плачидо и продуцент Федерика Винченти ще зарадва зрителите в Бургас за първи път на 22 февруари от 19.00 часа в Културен дом НХК.

Италия, началото на XVII век. Караваджо не само е един от най-виртуозните художници на своето време, но и бунтар срещу догмите на църквата, които налагат как да бъдат изобразявани религиозните сюжети.

Караваджо е осъден на смърт за убийството на съперник в любовта и е подал молба за помилване. Информиран, че Караваджо рисува и проститутки, крадци и бандити, папа Павел V нарежда на тайните служби на Ватикана да разследват случая. Тайният служител на папата, известен като Сянката, започва проучване, което ще му разкрие сблъсъка от пороци и достойнства в личността на гения, чийто живот или смърт са в ръцете му.

С бюджета си от над 12 милиона евро френско-италианският филм (продукция на GOLDENART/CHARLOT/LEPACTE/RAI CINEMA/MACT PRODS) се определя като европейска суперпродукция.

Големият италиански актьор Микеле Плачидо, превърнал се в легенда с ролята си на комисар Корадо Катани от сериала “Октопод”, пристигна в България за премиерата на филма, която бе на „Киномания”. Италианецът е режисьор на лентата и играе една от ключовите роли.

„Сянката на Караваджо“ за първи път ще бъде показан в Бургас на 22 февруари от 19.00 часа в залата на НХК Бургас. Правата за разпространение в България са на БЕТА Филм.

Билети се продават на касата на Часовника, в мрежата на Евентим и в Грабо.

По сценария са работили Сандро Петраля, Фидел Синьориле и Микеле Плачидо. Работата на оператора МикелеД’Атаназио, на художникаТонино Дзера, както и на автора на костюмите Карло Поджоли, превръща филма в наситен, ярък цветен шедьовър.

В ролите зрителите ще видят :

Рикардо Скамарчо (Караваджо), Луи Гарел (Сянката), Изабел Юпер (Костанца Сфорца Колона), Микаела Рамацоти (Лена Антониети), Тедуа (Чеко), Виничио Маркиони (Джовани Балионе), Микеле Плачидо (кардинал Дел Монте).

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ!/Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF!

Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

 

Новините от днес и със задна дата