понеделник, 23 януари 2023 г.

Арестуваха 59-годишен, влачил куче, вързано за скутер, убил и 8 новородени (видео 18+)

  

Полицията в Силистра задържа 59-годишен, причинил смърт на животни, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Разследването започнало вчера след подаден сигнал на тел. 112 за мъж, който близо до село Айдемир влачел с електрически скутер вързано с въже тяло на куче.

Установена е самоличността на извършителя, но той не бил открит на адреса му в селото. Вечерта зоозащитници сигнализирали в полицията за открити в дере в местността "Кълнежа" трупове на възрастно куче и на осем малки животни, вързани в чувал.

Около 9:00 ч. тази сутрин заподозреният е задържан за срок до 24 часа. Изяснява се съпричастността на друг 44-годишен мъж по случая.

Образувано е досъдебно производство, разследването продължава.

Даниела Найденова от неформална група за защита на бездомните животни каза за БТА, че сигналите за нараняване на животни са зачестили. Обикновено обаче става въпрос за агресия или нараняване, а случаите на умъртвяване са сравнително рядко.

В социалните мрежи бяха публикувани подробности по случая, кадри и видео на извършеното зверство. Според тах до зверството се  стигнало след като кучето, което наскоро родило осем малки, посегнало на едно яйце на кокошките в манастира "Покров богородичен " до село Айдемир. 

"И по ирония този убиец се казвал...Ангел, помощник в манастира " Покров богородичен " до село Айдемир", съобщава Надежка Найденова във Фейсбук.

Според Наказателния кодекс, човек, който убие или тежко и трайно причини увреда на гръбначно животно, се наказва със затвор до 3 години и глоба от 1000 до 5000 лв. На национален протест преди седмица защитници на животните се обявиха против насилието над тях, за завишаване на наказанията и за ефективни присъди.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата