петък, 30 декември 2022 г.

Моторист измина 35-те километра от Несебър до Бургас за 13 минути с 300 км/ч / видео

Моторист лети с 300 км/ч. Измина 35 км за 13 минути ВИДЕО - glasnews.bg

27-годишен моторист измина 35-те километра от Несебър до Бургас за 13 минути. При позволена скорост от 80-90 км/ч той поддържа около 260-270 км/ч, а в един момент минава и 300 км/ч. Мъжът сам се "похвали" с рисковото си шофиране, като публикува клип в социалните мрежи. 

Видеото е заснето навръх Коледа. От кадрите се вижда как мотористът на няколко пъти се разминава с потенциално смъртоносен сблъсък с лек автомобил. Край кръговото кръстовище на Ахелой дори спира за кратко, за да изчака двама приятели, които поддържат почти идентична скорост.

Началникът на "Пътна полиция" в Бургас главен инспектор Пламен Николов съобщи пред Нова телевизия, че мъжът е установен. 

"Той е на 27 години и е с 9 години стаж като водач на МПС. Има съставени актове и фишове за нарушения на маркировка, паркиране, светлини. Има и три електронни фиша за превишена скорост, които са връчени", обясни инсп. Николов.

Разрешената скорост по отсечката Бургас - Несебър е 80 км/ч. В участъка няма стационарни камери на "Пътна полиция", контрол върху скоростта се осъществява с мобилни, но във въпросния ден не е имало такава.

"Предстои обаче точно в този участък да се монтира и стационарна камера. 

Началникът на "Пътна полиция" допълни, че всички материали по случая ще бъдат изпратени до Районната прокуратура в Бургас с мнение за образуване на досъдебно производство. По закон за подобно нарушение е предвидено и наказание "лишаване от свобода" до 3 години, а ако деянието се отличава с изключителна дързост - присъдата може да е до 5 години затвор.

Безплатна услуга за всички италиански пенсионери в България, които трябва да представят Dichiarazione di Esistenza in Vita allegata

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

“Sportello del Consumatore” di Roma

 

Новините от днес и със задна дата