четвъртък, 17 ноември 2022 г.

Die Zeit: След оттеглянето на Русия от Херсон са открити трупове със следи от изтезания

 

Около седмица след изтеглянето на руските войски от десния бряг на река Днепър в Херсонската област са открити тела със следи от изтезания, съобщава германският ежедневник Die Zeit, като се позовава на украинските власти.

Според информационната агенция "Интерфакс Украйна" вътрешният министър на Киев - Денис Монастирски е подчертал, че разследванията едва сега започват.

Органите на реда са разкрили 436 случая на военни престъпления по време на руската окупация. Открити са единадесет места за задържане, включително четири, където са извършени изтезания.

"Следователите са в процес на проверка и записване на всеки случай на изтезания. Телата на загиналите също се ексхумират", цитира изданието думите на Монастирски.

Представител на прокуратурата в Херсон заяви пред американския вестник The New York Times, че са събрани свидетелства за 800 ареста от руски сили в региона.

Украйна и международни следователи обвиняват Русия във военни престъпления в окупираните територии. Масови гробове, включително с тела на цивилни със следи от изтезания, са открити в други райони, окупирани преди това от руските сили, припомнят от редакцията. Русия отрича обвиненията.

Органите на реда са разкрили 436 случая на военни престъпления по време на руската окупация

 Социални услуги за българи в Италия и за италианци в България!

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата